Projecten

De Jeugd Deugt en HOPE-XXL presenteren: Through other’s eyes

Een nieuwe foto expositie over de Israël-Hamas oorlog opent op 8 december in cultureel centrum de Ogtent in Duiven. De expositie is een initiatief van Willem de Vos, Bestuurslid van Stichting Vrienden van Givat Haviva. Hij wil met deze foto’s gemaakt door Arabische en Joodse inwoners van Israël een boodschap van vrede en verbinding overbrengen.

 

De expositie is mede mogelijk gemaakt door HOPE-XXL, een jongerenorganisatie die streeft naar een betere wereld voor iedereen. HOPE-XXL heeft een visie opgesteld, de Liemers List, waarin ze onder andere pleiten voor een wereld zonder oorlog. Meer informatie over HOPE-XXL en de Liemers List is te vinden op www.hope-xxl.com

De Jeugd Deugt is een jongeren initiatief die alles rondom de expositie zullen uitvoeren. De Jeugd Deugt wil laten zien dat jongeren wel wat kunnen bereiken, en dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Zo hebben ze bijvoorbeeld het Horsterpark in Duiven vernieuwd met verschillende activiteiten en projecten.

De opening van de expositie is op 8 december 2024 om 16:00 uur. Voor de opening moet u zich gratis aanmelden door te mailen naar djd@hope-xxl.com Vanaf 9 december is de expositie gratis toegankelijk voor iedereen. De expositie is te zien op de tweede verdieping van De Ogtent, Remigiusplein 9, 6921 BL Duiven.

De expositie Through other’s eyes laat de impact zien van de Israël-Hamas oorlog, die in 2023 uitbrak na een reeks van gewelddadige confrontaties tussen Israëlische troepen en Palestijnse militanten. De oorlog is al bezig sinds 7 Oktober 2023, daarbij vallen veel doden waarvan de meeste onschuldige burgers zijn. De foto’s van de Arabische & Joodse inwoners van Israël tonen de menselijke kant van het conflict, en de hoop op een vreedzame oplossing. De expositie nodigt de bezoekers uit om door de ogen van de ander te kijken, en zo meer begrip en empathie te ontwikkelen.

De Jeugd Deugt en HOPE-XXL hopen dat de expositie een inspiratiebron zal zijn voor iedereen die zich inzet voor een betere wereld. Ze nodigen iedereen van harte uit om de expositie te komen bekijken, en om mee te denken en te doen aan hun initiatieven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Max Hoving

Email: Max@hope-xxl.com

Tel: +31 6 23 22 66 39

Geschreven door: