Over Ons

Over MDT

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een programma gesteund door het Ministerie van Onderwijs. MDT is er voor alle jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Binnen zes maanden besteden zij 80 uur aan hun MDT.

Sinds 2020 voert HOPE XXL het programma MDT uit onder de naam ‘Jong Geleerd is Jong Gedaan’. Dit doet zij veelal in samenwerking met VO-scholen die vallen onder scholengemeenschap Quadraam en diverse uitvoeringspartners in beide regio’s. Maar vooraan staat de samenwerking met de jongeren zelf. Hun creativiteit en ideeën zijn heel hard nodig, want zonder jongeren geen MDT! 

Met MDT draagt HOPE XXL haar steentje bij aan een generatie die zich bewust inzet voor én omkijkt naar een ander, zonder te vergeten goed voor jezelf te zorgen!

Meedoen aan MDT geeft jongeren de mogelijkheid om:

Pijler 1

Je Talenten ontwikkelen

Pijler 2

Andere mensen buiten je eigen leef wereld te ontmoeten

Pijler 3

Iets te doen voor de samenleving

HOPE XXL’S Extra Pijler

“Straight to Eight”

Meer info hieronder

Straight to Eight!

‘Straight to Eight!’ staat voor het doel van HOPE XXL: alle mensen ter wereld beoordelen hun leven aan het eind van de 21ste eeuw hun leven met een 8!

Sinds 2020 voert HOPE XXL het programma MDT uit onder de naam ‘Jong Geleerd is Jong Gedaan’. Dit doet zij veelal in samenwerking met VO-scholen die vallen onder scholengemeenschap Quadraam en diverse uitvoeringspartners in beide regio’s.  Maar vooraan staat de samenwerking met de jongeren zelf. Hun creativiteit en ideeën zijn heel hard nodig, want zonder jongeren geen MDT!

Met MDT draagt HOPE XXL haar steentje bij aan een generatie die zich bewust inzet voor én omkijkt naar een ander, zonder te vergeten goed voor jezelf te zorgen!

Video: “Een Greep uit onze Projecten”

Wil jij weten wat je zoal kan doen bij HOPE XXL/MDT
Bekijk deze video!

Ons Team

Aangenaam Kennis te maken!

Over Stichting HOPE XXL!

In 2009 kwam een groep, bestaande uit tien (X) jongeren, tien (X) keer bij elkaar in de regio De Liemers (L) om te filosoferen over een betere wereld. HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven als ‘goed’ kan waarderen, uitgedrukt in een 8 op schaal van 10.
Na veel gesprekken tussen jong en oud over hoe deze 8 te bereiken, is De Liemers List opgesteld. De Liemers List is aangeboden aan de Verenigde Naties (VN), maar HOPE XXL werkt onder het motto: “Think Global, Act Local”. Daarom is zij handen en voeten gaan geven aan haar ideologische doelstellingen door MDT uit te voeren.
Wil je meer weten over HOPE XXL? Klik dan op de onderstaande link!