in de Krant

Met MDT naar een duurzame toekomst

Duurzaamheid, een woord waar je vandaag de dag niet meer omheen kunt komen. Het staat hoog op de politieke agenda, is hartstikke actueel en gaat iedereen wat aan. Het gaat immers over onze toekomst. Stichting Hope-xxl, wilt onder andere, door jongeren mee te laten doen met MDT (Maatschappelijke DienstTijd) de wereld een stukje mooier maken, werken aan een betere toekomst. “Een ideale brug is te slaan tussen MDT en Duurzaamheid en dat is ook wat we gaan doen.” Aldus Lars van Onna, MDT-Coach.

Een paar weken geleden hadden de leerlingen van het Candea College Saturnus een activiteitenweek, waarin leerlingen een introductie kregen over het thema duurzaamheid in de regio. Want zoals altijd is het motto van Hope-xxl: Think global, act local. Jongeren van havo en vwo 2 kregen allemaal een rondleiding bij een bedrijf/organisatie in de regio. Hier kregen ze diverse problemen aangereikt die te maken hebben met het thema duurzaamheid. Leerlingen kregen te zien wat het probleem was van vochtige doekjes in het riool, maar ook wat nou het belang is van afval goed scheiden. Ze werden geprikkeld door na te denken over overbodig afval- en plasticgebruik. Daarnaast zagen ze ook het belang in van meer biodiversiteit en het vergroenen van de samenleving en wat het belang is van minder vlees eten. Tot slot kregen ze ook te horen welke uitdagingen er komen kijken bij het neerzetten van een duurzaam evenement vandaag de dag.

Samen met het vak aardrijkskunde en bedrijven en organisaties uit de regio zijn Hope-xxl en de jongeren van het Candea College de samenwerking aangegaan om het belang van duurzaamheid te benadrukken en over te geven aan de volgende generaties. Aan de hand van ingezonden vraagstukken door de partners van Hope-xxl krijgen de jongeren de kans om zich in te zetten om te streven naar een betere en duurzame wereld. Voor wie niet meer om het woord ‘duurzaamheid’ heen kan en ook niet meer zonder duurzaamheid wil. De jongeren zetten zich hiervoor in tijdens hun MDT.

Geschreven door: