in de Krant

Filmmiddag met Buurtzorg slaat brug tussen generaties

DUIVEN – Afgelopen maand onthulde MDT een hartverwarmende film in samenwerking met Buurtzorg: een filmmiddag die niet alleen elf ouderen, maar ook generaties met elkaar verbond.

De dag begon met een kopje koffie en thee, vergezeld door verrukkelijke zelfgebakken appeltaart van Horsterpark, een ware traktatie voor de zintuigen. Het subtiele toefje slagroom op de taart was slechts een voorbode van de heerlijkheden die de dag nog in petto had.

Meesterlijke Zet

De filmkeuze, ‘A Beautiful Life’, bleek een meesterlijke zet. De prachtige cinematografie en de meeslepende muziek brachten een gevoel van saamhorigheid en plezier, dat als een rode draad door de middag zou lopen. De pauze bood niet alleen gelegenheid voor een verfrissend advocaatje met slagroom, maar bleek ook een bruisende setting voor ontmoetingen tussen jong en oud. Hier ontstonden de meest onverwachte, boeiende gesprekken, waarbij ervaringen en inzichten als schatten werden gedeeld. Het werd een smeltkroes van verhalen en herinneringen, waarbij de kloof tussen generaties vervaagde.

Ware rijkdom

MDT blijft wekelijks verslag uitbrengen, niet alleen om te informeren, maar om te inspireren. De boodschap is duidelijk: in het delen van verhalen en het overbruggen van generatiekloven, vinden we de ware rijkdom van het menselijk samenzijn.

Geschreven door: