in de Krant

Jan, Ryan, Jelte en Luuk zetten graffiti-skills in

ZEVENAAR/NIJMEGEN – Vlak voor de kerstvakantie, op 21 december, vond de allereerste MDT-City Take Over plaats in Nijmegen. Verspreid door de stad namen maar liefs 1000 jongeren deel aan diverse MDT-projecten. MDT neemt de stad voor een dag over!

Ook HOPE XXL was van de partij met de MDT-reis ‘Van Zooi Naar Mooi’. MDT-coach Jan licht toe wat deze MDT-reis inhoudt: “Een reis waarbij jongeren bewust worden van hun leefomgeving en het schoon houden daarvan. Daarnaast leren ze alles over de cultuur rondom street art en zelfs hoe ze op een maatschappelijk verantwoorde manier graffiti kunnen spuiten!”

Dat laatste is waar Joost Zwanenburg de jongeren een workshop in heeft gegeven. Bij Cultuurhuis De Lindenberg stonden vellen papier en graffitispuitbussen uitgestald. Nadat iedereen een schort en handschoenen had aangetrokken, werden verschillende graffititechnieken geoefend. Er werd veel geoefend, om vervolgens door te kunnen gaan naar het echte werk. De jongeren hebben hun voetafdruk weten achter te laten door samen een muurschildering te maken voor Cultuurhuis De Lindenberg.

Voor vier MDT-deelnemers vanuit HOPE XXL was de City Take Over het laatste onderdeel van hun MDT-reis. Jelte, Jan, Ryan en Luuk hadden hun eigen graffiti-skills al ontwikkeld tijdens hun MDT-reis ‘Van Zooi Naar Mooi’. Deze skills konden zijn tijdens de City Take Over inzetten door te helpen tijdens de workshop. Ook hebben ze ons kunnen laten zien wat ze hebben geleerd tijdens hun MDT door bijvoorbeeld een MDT-logo van graffiti te maken! Alle vier de MDT-kanjers hebben zich het afgelopen halfjaar ingezet voor MDT en deze met succes afgerond. Daarom mochten zij tijdens de City Take Over hun MDT-certificaat in ontvangst nemen en kregen die van niemand minder dan rapper Pjotr!

Deze MDT-City Take Over in Nijmegen is de eerste van vele die gaan volgen. De City Take Over heeft als doel de zichtbaarheid van MDT te vergroten. Organisaties kunnen hun MDT-aanbod laten zien waar

Tijdens de MDT City Take Over komen jongeren uit de stad, MDT-deelnemers en MDT-organisaties samen waarbij zijn hun ervaringen met elkaar uitwisselen. De City Take Over is een laagdrempelige manier om kennis te maken met MDT in jóuw stad en geeft je de mogelijk om je aan melden voor een MDT dat bij jou past!

Geschreven door: