in de Krant

Eerste Didamse editie van WijkParade smaakt naar meer

DIDAM – Afgelopen zondag 19 november vond de eerste Didamse editie van de WijkParade plaats. Dat is een MDT-project dat in het teken staat van verbinding in een buurt. In het teken van die verbinding werd deze editie van de WijkParade gecombineerd met een onderhoudsbeurt van het Lupinepark, dat grenst aan de basisschool Albert Schweitzer en wordt onderhouden door behulpzame buurtbewoners.

Voorafgaand hadden de zes MDT-deelnemers van het Liemers College zich uitgesloofd in de keuken, waar ze heerlijke gerechten bereidden. Zo kwamen er heerlijke soepen, maar ook prachtige taarten voorbij op deze frisse novemberochtend. Onder het genot van een kop koffie met de heerlijke creaties van de leerlingen begon de ochtend op het schoolplein van de Albert Schweitzer. De aanhanger was neergezet, de tafels en banken waren uitgeklapt en er klonk vrolijke muziek die iedereen vast in de stemming bracht.

Zo rond het middaguur startten de werkzaamheden. Iedereen had – zoals verzocht in de flyers – netjes tuingereedschap bij zich, en het park werd stevig onder handen genomen. Dode bladeren, maar ook vergroeide takken en onkruid: alles werd weggehaald om de planten de ruimte te geven om te groeien. Een laatste onderhoudsbeurt voor de winter begint, dat was de instelling.

Een deelnemer: “Helaas konden we de tafels en de banken snel weer inklappen, toen het tegen de lunch met bakken uit de hemel kwam storten. Gelukkig hadden we beschikking tot de basisschool, waar we gezellig en warm binnen hebben geluncht.” Ook nu vielen de kookkunsten van de jongeren goed in de smaak bij de behulpzame buurtbewoners. “Na de lunch hebben we nog even geknald met zijn allen om de puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat het park er weer tiptop uitzag. Ondanks de enkele regenbuien hebben we een prachtige dag gehad, waarop we hebben genoten van elkaars gezelschap.”

De jongeren hebben niet alleen iets bijgedragen aan de maatschappij, maar ook nog eens mensen ontmoet en hun talenten ontwikkeld: precíes waar MDT voor staat.
“Wat het park betreft is het nu tijd voor een korte winterbreak, waarna we door zullen gaan met het klaarstomen van het park voor de lente. Zo kan er genoeg groeien en bloeien waar niet alleen de natuur van profiteert, maar waar ook de nieuwsgierige kinderen uit de buurt baat bij hebben. Zo kunnen ze nieuwe plantjes en diertjes ontdekken die er leven. Naderhand hebben we nog even wat gedronken met elkaar en de dag besproken. Iedereen was ontzettend trots op het resultaat en dat was geheel terecht ook. Om iedereens enthousiasme en hun harde werk te belonen, hebben we ze zelf ook een stukje natuur mee naar huis gegeven, in de vorm van bloembollen. We twijfelen er niet aan dat deze goed terecht zijn gekomen in deze groene vingers. En houd goed uw brievenbus in de gaten, want wie weet komt de WijkParade binnenkort uw kant op.

Geschreven door: