in de Krant

Jongeren bakken pannenkoeken voor ouderen

DUIVEN – Op dinsdag 5 maart vond een pannenkoekendag in de Ogtent plaats. Tien jongeren van het Liemers College bakten in het kader van hun Maatschappelijk Diensttijd pannenkoeken voor de bewoners van Thuvine.

De jongeren kochten zelf de benodigde boodschappen bij de supermarkt voor ze aan het bakken sloegen. Om half 5 haalden de jongeren de ouderen op, een uurtje laten kon iedereen aan tafel en werden de eerste pannenkoeken opgediend. De pannenkoeken werden tijdens de activiteit gemaakt zodat ze lekker warm bleven. De jongeren wisselden elkaar af met het bakken en gingen om de beurt in gesprek met de ouderen. Het praten vonden de ouderen natuurlijk het allerleukst. De pannenkoeken met spek, appel of rozijnen vielen in de smaak.

Zowel de jongeren als de ouderen vonden het erg leuk om samen te praten. De jongeren waren onder de indruk van de verhalen die de ouderen vertelden en vonden de activiteit veel interessanter dan ze aanvankelijk hadden verwacht. In het begin vonden de jongeren het moeilijk om een gesprek te beginnen, maar na verloop van tijd kwam dit los. De ouderen vertelden ronduit over hun ervaringen en over vroeger. Zij hebben dan ook genoten van het eten en het geklets en hebben zelfs gezongen.

Roel en Robin van “De Gouden Herinnering” kwamen liedjes zingen met de ouderen. De ouderen konden nummers aanvragen en deden dit dan ook volop. De ouderen zaten met veel plezier samen te zingen. Dat was dan ook de perfecte afsluiting van de avond.

Thuvine was erg blij met de activiteit en wil graag nog een keer bij deze activiteiten aansluiten. Ook de ouderen zeiden dat ze het hartstikke leuk vonden en zouden de volgende keer nog meer bewoners gaan aansporen om mee te gaan.

Geschreven door: