De ervaring van…
Miriam Florissen

Miriam Florissen is activiteitenbegeleider bij ouderenzorgorganisatie Liemerije.  Liemerije is al geruimte tijd één van de partners van HOPE XXL. Miriam vertelt over haar ervaring als samenwerkingspartner van HOPE XXL:

“Wij zijn de samenwerking met HOPE XXL aangegaan omdat HOPE XXL vanuit MDT veel in contact is met jongeren. Wij vinden het erg belangrijk dat de jeugd in aanraking komt met onze verschillende doelgroepen. Zoals wij altijd zeggen: Groen en Grijs gaat goed samen!
Daarnaast kunnen wij op deze manier de bewoners iets extra’s bieden. Samen met de jongeren organiseren wij leuke activiteiten waar ze in de zorg tegenwoordig niet meer aan toe komen. Een voorbeeld hiervan is de high-tea. De jongeren zorgen voor het eten, de aankleding en een gezellig samenzijn, wij regelen de ruimte. De high-tea maakt één op één  aandacht mogelijk die door de bewoners er wordt gewaardeerd. Wij zien hen dan ook enorm genieten met een grote glimlach op hun gezicht!
Wij zijn er trots op dat de jongeren voor onze bewoners kiezen. Het is voor zowel de jongeren als voor ons erg leerzaam. Het is bijzonder om te zien dat jongeren zich gelijk thuis voelen en vaak zelf al aanbieden om vaker te komen en nog meer te willen doen.”

 

Ondek ons op sociale media: