De ervaring van…
Mila & Tessa

Mila Prijs en Tessa Jansen, beide 13 jaar oud en tweede klasser aan het Candea College, hebben samen meegedaan aan MDT. Ze kwamen via school in aanraking met MDT. Hun MDT-coaches kwamen in de klas uitleg geven over MDT, dit trok de interesse van beide meiden!

“Ik wilde graag weten wat ik leuk vind om later te doen voor werk. Met MDT kon ik veel verschillende dingen doen en dat vond ik super leuk!”
Aldus Mila

 

Tessa geeft aan met dezelfde motivatie zich te hebben aangemeld voor MDT en blikt terug op haar MDT-reis:

“MDT was goed georganiseerd, in de groepsapp kon je je inschrijven voor activiteiten en werden de tijden van de activiteiten doorgestuurd. Ook ga je tijdens MDT met veel verschillende mensen om, zo heb ik veel met ouderen gedaan. We zijn bij Thuvine en Liemerije geweest en hebben daar bijvoorbeeld een high tea, spelletjesmiddag en muziekavond georganiseerd.”

Mila voegt daar nog een project aan toe:

“We hebben tijdens MDT de Toekoemststoel gemaakt en aangeboden aan de gemeenteraad van Duiven. We tijdens ons MDT gevraagd of we dit wilden doen!”

Beide geven aan door hun MDT te hebben geleerd hoe je met ouderen moet omgaan en hoe fijn het kan zijn om hen te praten en grapjes te maken. Ze hebben zich voor veel meer dan 80 uur ingezet voor MDT en hebben hiervoor tijdens een afsluitingsbijeenkomst met alle klassen hun MDT-certificaat voor gekregen.

Mila en Tessa kijken met een goed gevoel terug op hun MDT en weten nu één ding zeker: ze willen later gaan werken in de zorg!