De ervaring van…
Susan Kluitman

Susan Kluitman is jeugdspecialist en heeft 30 jaar in de jeugd GGZ gewerkt. Sinds een paar jaar is ze als zelfstandige begonnen en geeft ze advies en begeleiding aan jongeren. Samen met HOPE XXL heeft zij de MDT-reis* neergezet. Susan vertelt hierover het volgende:

“De samenwerking tussen HOPE XXL en mij is heel natuurlijk ontstaan. Ik was bezig met voorbereidingen voor de drie-daagse en in gesprek met HOPE XXL kwamen wij tot de conclusie dat MDT hier heel mooi op aansluit. Daarna ging het snel! Binnen twee maanden hadden 15 jongeren zich aangemeld en zaten we met de eerste groep in Brabant.
Na zoveel jaar de jeugd GGZ van binnenuit te hebben meegemaakt, heb ik als visie inzetten op normaliseren en positieve gezondheid vanuit een preventief karakter. De drie pijlers van MDT; talentontwikkeling, anderen ontmoeten en iets doen voor de samenleving, sluiten hierop aan. De MDT-reis is toegankelijk voor jongeren, ook en misschien wel juist jongeren die niet eerder in beeld zijn geweest in de hulpverlening. Door mee te doen aan MDT krijgen ze de kans om toch hun verhaal te doen. Tijdens de drie-daagse zijn jongeren even uit de situatie van school en thuis en kunnen ze ontspannen. Hierdoor komen jongeren dichter bij wie ze in de kern zijn, hun talenten en ervaren ze door herkenning en erkenning de kracht van de groep.
Ik vind het fijn en waardevol om samen met HOPE XXL op deze manier een verschil te kunnen maken in de Liemers. Ik woon en werk er zelf en draag het daarom ook een warm hart toe!”